Света aрхијерејска Литургија поводом храмовне славе у селу Визић

На спомен чуда Светог Архангела Михаила у Хони и јубилејa двеста година постојања храма у селу Визић, 19. септембра 2022. године, Свету aрхијерејску Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, уз салуживање протојереја-ставрофора Гавре Милановића, протојереја-ставрофора Сретена Лазаревића, протојереја Бранка Денчића, протосинђела Лукијана, јереја Бранислава Дивљака, јереја Милорада Бојчића и ђакона Илије Алексића, као и уз молитвено присуство јеромонаха Евгенија игумана манастира Раковац и јереја Немање Теофиловића.

Дивно појање момака из Лаћарка, иначе студената Православног богословског факултета у Београду, у препуном храму богољубивог народа, дало је посебну узвишеност овом Светом сабрању.

По заамвоној молитви, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије је освештао славско жито и пререзао славски колач, након чега је прочитана молитва за очување Светиње брака и породице, а по отпусту се поучним и надахнутим словом верном народу обратио Преосвећени епископ. Евхаристијско сабрање је настављено за богатом трпезом љубави, у месној заједници села Визић, у славском расположењу и неизмеривој радости.

У току трпезе, речи благодарења свима присутнима, на одазиву на велики јубилеј од двеста година постојања које овај Свети храм броји, упутио је домаћин славе, јереј Страхиња Џамбић, чијим је трудом, заслугом и љубављу ово узвишено сабрање протекло на освећење и духовну радост многобројних верника.

Извор: Радио Српски Сион

2 thoughts on “Света aрхијерејска Литургија поводом храмовне славе у селу Визић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *