Емисије

Пратите наше емисије

Јутарњи програм: Јутарњи програм радија Српски Сион емитује се сваког радног дана од 8:00 до 10:00 часова. У питању је колажна емисија информативног карактера, прожета изворним, традиционалним, народним звуцима, као и тамбурашком музиком, од давнина укорењеном у Срему. Први део Јутарњег програма, од 8:00 до 9:00 часова, резервисан је за сервисне информације из Руме и околине, док у другом делу, од 9:00 до 10:00 часова, обавештавамо наше слушаоце о актуелним дешавањима у Епархији сремској и Православној Цркви уопште. .

Имамо госта: У емисији једноставног назива Имамо госта, трудимо се да укључимо у програм људе из различитих сфера живота. Тако смо до сад разговарали с представницима културе, образовања, власти, спорта, удружења грађана, омладинских и хуманитарних организација, као и многим другима. Посебно деца, млади, и уопште свако ко има шта лепо да каже и на тај начин пружи добар пример другима, добродошао је у студио радија Српски Сион у емисију Имамо госта.

Заједничарење: Заједничарење је емисија у којој гост радија Српски Сион, било да је то свештеник, монах или теолог, одговара на верска, морална и уопште животна питања наших слушаоца. Ваша питања можете слати на нашу мејл адресу radiossr@yahoo.com, директно постављати путем телефона на број 022/433-766, или послати у инбокс нашег фејсбук профила, односно странице Радио Српски Сион.

Акатист: Позивамо све наше слушаоце да се заједно помолимо Господу и Његовим угодницима уз акатист који се емитује сваког радног дана у наведеном периоду.

Пролог: Сваког дана, укључујући и викенд, слушаоци радија Српски Сион, могу послушати Пролог у трајању од 15 минута, посвећен актуелном празнику или светитељу.

Вести: Вести радија Српски Сион можете послушати радним данима на сваки пун сат од 9:00 часова ујутру, закључно с 18:00 часова увече. У дневним вестима упознајемо наше слушаоце с актуелним дешавањима у Епархији сремској, Православној Цркви уопште, као и културним дешавањима у Срему. На самом крају вести следи временска прогноза за тај дан.

Пастирска психологија: У оквиру циклуса по имену Пастирска психологија послушајте предавања познатих духовника и професора теологије, односно православних психолога и психотерапеута, која су одржавана широм наше земље.

Чувајмо језик: Емисија Чувајмо језик емитује се у краткој форми, а њен циљ је објашњење актуелних језичких недоумица кроз различите примере, као и исправљање погрешних мишљења, изговора и писања појединих речи или реченица у Српском језику.

Веронаучник: Емисија Веронаучник је забавног карактера, а реализују је деца уз помоћ својих вероучитеља. За реализацију емисије, поред Града Сремска Митровица, деце која похађају верску наставу и екипе радија Српски Сион, захвалност дугујемо и вероучитељима: Драгани Лапчевић (ОШ Јован Јовановић Змај у Шашинцима), Живку Тодоровићу (ШОСО Радивој Поповић за особе са сметњама у развоју и инвалидитетом у Сремској Митровици), јереју Браниславу Дивљаку (ОШ Трива Витасовић Лебарник у Лаћарку), Маринку Симићу (ОШ Вељко Дугошевић у Руми) и Мирославу Крсмановићу (ОШ Душан Јерковић у Руми). Емисија Веронаучник суфинансирана је од стране Града Сремска Митровица.

Верски појмовник: Koји смисао за хришћане доноси појам Сион? Шта је то Евхаристија? Ко је хришћански Бог? Колико заиста знамо о вери својих предака? Циљ емисије је у што мање речи указати на суштину. Програм суфинансиран од Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницам.