Промоција романа Леле Марковић “Дилбер Тута Јоргушова” у просторијама храма Рођења Светог Јована Крститеља у Врднику

Дана 14. маја 2023. године, након Свете Литургије, молитве и благодарења Господу за трпезом љубави, имали смо част да слушамо причу о царском Призрену. Многобројни народ, сабран у добру, пажљиво је слушао причу о граду какав је некад био.

Ауторка књиге “Дилбер Тута Јоргушова”, сестра у Христу Лела Марковић, са великом љубављу нам је причала о црквама, традицији и старим житељима славног Призрена. О младалачкој љубави, поштовању…

Њено излагање, души преко потребно, употпуниле су песникиња из Сремске Каменице, Јасна Миленовић и др Александра Новаков из Матице српске.

Са вером у опште васкрсење као и надом у васкрсење царског Призрена, растали смо се са жељом да овако лепих иницијатива буде што чешће.

Текст и фотографије: протиница Наташа Димковић

Извор: Радио Српски Сион

One thought on “Промоција романа Леле Марковић “Дилбер Тута Јоргушова” у просторијама храма Рођења Светог Јована Крститеља у Врднику

  1. Markovic Lela

    Захваљујем на топлој добродошлици и речима љубави! Било је дивно беседити пажљивим слушаоцима заинтересованим за наше Косово и Метохију, царски Призрен некад и сад, за животну причу призренске лепотице Туте Јоргушове… Данас у Врднику, сутра у Призрену!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *