Дечји дан у Сремској Митровици

У цркви Светих Кирила и Методија у Сремској Митровици, тачније у њеној порти, организовано је дружење деце под називом „Игре без граница’“, у славу Божију и у част Светог преподобног Сисоја Великог, заштитника деце.

Најпре су освећени славски дарови у присуству свих малих учесника, а после кратке беседе протојереја-ставрофора Саве Раките, који је организатор ове свечаности, почело је надметање у дванаест дисциплина. Да би такмичање протекло у најбољем реду, али и због праведности у такмичењу, јер деца заиста поседују тај непроценљив осећај за правду, у организацији је било и 24 „судија“, који су координисали, мерили и записивали њихове резултате. Дечија граја, смех и радост испунили су целу порту, а како је био прилично топао дан, за све посетиоце и учеснике било је припремљено и лепо послужење и освежење.

Овај дан и овај догађај заиста су доказ да се сваки труд, посвећеност али и истрајност „исплате“, јер деца из парохије, којој храм порипада, са радошћу ишчекују дан Светог Сисоја, знајући да ће у оквиру своје цркве доживети нешто лепо, да ће им тога дана неко посветити пажњу и време и зато желе да су неизоставно присутни.

Игре без граница у порти цркве у сремскомитровачком насељу Камењар организују се осми пут за редом и сваки пут је посебан, другачији, но увек је проткан истим ентузијазмом и жељом деце и учесника да се на крају оките медаљом који на себи има крсни знак и обележје Светог Сисоја

Сунце је већ било поодавно зашло када се на трему испред храма приступило проглашењу победника и додели медаља и диплома.

Текст и фотографије: Храм Светих Кирила и Методија; Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *