„Праксом се издвајамо, знањем се поносимо“ – ССШ Бранко Радичевић у Руми

Отворен први акредитовани пројекат из програма Ерасмус + 2021-1-РС01-КА121-ВЕТ-000007237 „Праксом се издвајамо, знањем се поносимо“

У Средњој стручној школи „Бранко Радичевић“У Руми отворен је први у низу акредитовани пројекат из програма Ерасмус+ 2021-1-РС01-КА121-ВЕТ-000007237 „Праксом се издвајамо, знањем се поносимо“. С обзиром на то да је школа 2021. године добила акредитацију за овај програм која важи наредних 7 година и подразумева обезбеђена средства из фонда ЕУ за реализацију пројектних циљева које школа има у оквиру редовних и ваннаставнних активности. У ове пројекте биће сваке године укључено 15 ученика и 4 наставника из „Бранкове“ школе.

Конкретно,у овом првом пројекту планирамо да ће 7 ученика фризерског смера и два наставника практичне наставе ићи већ крајем јуна у Реггио ди Цалабрију у Италију.Такође,планирано је да 8 ученика правно-пословног смера са два наставника путују у Италију у септембру 2022. Са домаћинима је успостављена је добра и континуирана сарадња од 2017.године и наш пројектни тим имао је састанке у протеклом периоду где је договорена наредна активност.

Партнер,домаћин је: V.E.M SRLs is a SME који ће обезбедити стручну праксу за ученике и „job shadoving“ (посматрање из сенке) за наставнике у циљу континуираног усавршавања и учења на рандом месту.

Фризери ће две недеље провести на практичној обуци у фризерским салонима учећи актуелне технике бојења косе као и модерне технике шишања, док ће правно-пословни смер усавршавати методичке поступке у раду овог смера како би настава била модернија за наставнике. Такође ће се упознати са оквирима међународног права у земљи ЕУ, са формирање одељењске заједнице, радом Ученичког парламента на основама европског парламентаризма.

Сви тошкови пута, смештаја и културолошког обиласка града су покривени средствима ЕУ.

У наредном периоду улазимо у припремне активности за сам пут. Пројектни тим школе, на челу са директором Мирком Зрнићем, упознао је присутне, заинтересоване наставнике и ученике на отварању овог пројекта у медијатеци школе. Представљене су припремне активности,мобилност и активности након повратка групе из Италије. Представљен лого пројекта.

Ученици и наставници мотивисани су за овакву врсту пројеката и радују се јер су по први пут укључени ученици фризерског смера и правно-пословног смера у овакву врсту Ерасмус + пројекта.

Извештај сачинила: Даниела Васић, члан пројектног тима Ерасмус + програма

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *