Представљање књиге „Атанасије – један животопис“

Књига „Атанасије – један животопис“ из пера Епископа западно-амeричког Максима, издање манастир Тврдош, година 2022.

О једном од највећих српских и свеправославних богослова нашега века, оцу, учитељу, Епископу, човеку Божјем бесмртности истоименом Атанасију Јевтићу по речима новоизабраног Епископа западноевропског г. Јустина бележимо: „Нека молитве и ревност, труд и љубав, вера и нада, истина и храброст, правдољубље и богољубље владике Атанасија, о којима и ова књига тако упечатљиво сведочи, све нас, драги моји, доведе у наручја Оца Небескога.“ Епископ Јустин је пренео патријарашки благослов Његове Светости Господина Порфирија.

О књизи и о лику и делу блаженеуспомене Епископа Атанасија, аутентичном и  непоновљивом неуморном сведоку Господа, говорили су господа Епископи: браничевски  Игнатије, диселдорфски и немачки Григорије и аутор Епископ западноамерички Максим. Сећање на Владику Атанасија поделила је са многобројно публиком и др Санда Рашковић Ивић.

Представљање књиге је одржано у крипти Спомен-храма Светог Саве уочи прослављања Светих равноапостолних Ћирила и Методија, у понедељак 23. маја 2022. године.

Фото: Епархија захумско-херцеговачка

Текст: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *