Врбица у храму Светог архиђакона и првомученика Стефана у Сремској Митровици

У сремскомитровачком храму Светог првомученика и архиђакона Стефана у 18.00 часова служено је Вечерње богослужење којим  отпочиње празник Цвети – улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим.

Дану свечаног уласка Господњег у Свети град пре више од 2000 година највише су се обрадовала деца, па се тим поводом традиционално у нашим црквама окупља мноштво деце и младих са својим породицама ишчекујући и најављујући коначну радост Васкрсења.

Тако је било и ове године. У нашем храму се окупило  много народа и велики број деце. Окићени звончићима и носећи освећене врбове гранчице они су предвођени својим свештенством начинили троструки литијски опход око митровачке „Мале цркве“ након чега је испред самог храма изведен пригодан  културно-уметнички програм.

Присутном верном народу представили су се Дечији црквени хор „Светосавци“ и Дечији хор Пиколо. Књижевница Мирјана Марковић, водитељ програма и поједини млади ученици говорили су песме и беседе посвећене знаменитом празнику, а протонамесник Андрија Авакумовић поздравио је присутне у својству домаћина.

Благодаримо ђакону Александру Цигановићу за достављен извештај

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *