Велика среда у Новој Пазови

На Свету и Велику среду, 20. априла 2022. године, у храму Свете Петке са почетком у 8.30 часова, Литургију Пређеосвећених Дарова су служили сви протонамесници, јереји и ђакони архијерејског намесништва старопазовачког, по акту архијерејског намесника протојереја-ставрофора Зорана Јовића. Појали су остали свештеници поменутог намесништва. До овога дана, Пређеосвећене Литургије су вршене по једном од почетка Поста у свим црквама намесништва по утврђеном реду и поретку.

Увече, на Велику среду, у храму Свете Петке, Свету тајну јелеосвећења у 18.00 сати су вршили: протојереј-ставрофор Миодраг Лујић, протонамесници Ђорђе Ковљен и Саво Мишановић, јереји Александар Маџаревић, Александар Класнетић, Милорад Бојчић и Милош Лукић уз ђакона Светогора Сандића. Појали су вероучитељи и богослови.

Беседио је јереј Милорад Бојчић, а протојереј-ставрофор Зоран Јовић се захвалио свим свештеницима на трудољубљу према својим парохијанима и братији током целог Поста, и пожелео свима да у миру, љубави и радости дочекамо Славно Васкрсење Христово.

Благодаримо ђакону Светогору Сандићу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *