Човекољубље на делу чланица Кола српских сестара Архијерејског намесништва пећиначког 

На хуманитарном базару прикупљено 77 хиљада динара за Александру

Балони, играчке, књиге, домаћи прозводи, гардероба и разне ситнице јуче су привукли бројне посетиоце на пећиначком тргу током хуманитарног базара за малу Александру. Како нам је рекла чланица Кола српских сестара Архијерејског намесништва пећиначког Тања Бордејашевић, поред великог броја СМС порука, само током јучерашњег дана прикупљено је 77.386 динара који ће током данашњег дана бити уплаћени на рачун за лечење мале Александре Узелац.

“Ако узмемо у обзир, да је организација самог базара буквално била данас за сутра, ово можемо сматрати великим успехом. Данас смо покренули једну лавину љубави и подршке. Захваљујемо се бројним донаторима, људима добре воље и великог срца. Нагласила бих и да смо имали велику помоћ наше Полицијске станице што се тиче безбедности, а велику подршку смо добили и од Општине Пећинци и самог председника Синише Ђокића” – рекла је Бордејашевић, и додала да су приликом организације базара чланице Кола српских сестара имале велику помоћ хранитељских породица из Пећинаца и Карловчића, мештана Карловчића, Светосавске омладинске заједнице и Архијерејског намесништва пећиначког, а несебичну помоћ током јучерашње продаје имале су и од најмлађих чланова њихових породица.

Александра Узелац из Земуна која има хидроцефалус уграђен ВП сант и церебралну парализу, а чија је мајка из Пећинаца, ускоро треба да отпутује у Америку на операцију, а неопходан новац за операцију је потребно сакупити до 4. септембра.

Чланице пећиначког Кола српских сестара позивају грађане да, уколико то нису учинили, пошаљу СМС садржине 1040 на број 3030.

Извор: сајт Општине Пећинци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *