Најава: „Купиник – Дани змајева” 

Под бедемима Купиника, у суботу, 10. септембра, од 13.00 часова, биће одржани четврти Дани змајева, у част Змаја Огњеног Вука, српског деспота, легендарног ратника, владара и последњег правог средњовековног витеза српске традиције.

Како нам је рекао Перица Одобашић, председник Удружења “Зелени поглед” из Купинова, посетиоци манифестације „Купиник – Дани змајева” ове године ће бити у прилици да уживају у бројним садржајима који на разне начине осликавају витешку културу и средњовековну традицију.

“Припремили смо богатији и разноврснији програм ове године, како би сви наши посетиоци могли да погледају витешке борбе, чују средњовековну музику или пробају средњовековну трпезу. Уз бројне садржаје, програм ће трајати до вечерњих сати када ће посетиоци бити у прилици да уживају у бакљама обасјаним бедемима Купиника. И ове године планирамо да са нама буде, као почасни гост, глумац Иван Вучковић, који је у серијалу „Српски јунаци средњег века“ својом глумом оживео лик Вука Гргуревића Бранковића, легендарног Змаја Огњеног Вука” – рекао је Одобашић.

Манифестацију и ове године организује Удружење “Зелени поглед” из Купинова у сарадњи са Културним центром Пећинци, Агенцијом за развој општине Пећинци, Туристичком организацијом општине Пећинци, удружењима жена са територије општине Пећинци, а партнер је Удружење за неговање старих заната и вештина “Бели Орлови”. Генерални покровитељ је пећиначка локална самоуправа.

Извор: Сајт Општине Пећинци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *