Ваведење Пресвете Богородице у добановачком храму Светог Николаја

Празник Ваведења Пресвете Богородиве прослављен је у среду 4. децембра 2019. године,литургијски у добановачкој цркви. Светом Литургијом началствовао је јереј Јулијан Тодоровић јз молитвено писуство старешине храма, јереја Милана Алимпића, док је исповедник  био сабрат овога храма отац Бојан Весић.
Песмопој добановачког хора и мирјанки за певницом, узвелича данашњи празник Ваведења Пресвете Богородице.

Богољубиви народ се причестио Светим тајнама а после свете Литургије слушао је празничну проповед оца Јулијана Тодоровића.

Казујући о данашњем празнику и поштовању Богомајке, Пречисте Богородице, отац Јулијан је казао  да не постоји црквена песма нити молитва у којој се не помиње Богородица и додао да се Њој увек молимо за помоћ и спасење.
„У животу Пресвете Богородице можемо да пронађемо много мотива  за наш хришћански живот, да се трудимо и показујемо послушност коју је и Она показивала.
Ако тако будемо чинили, можемо да се надамо да ћемо једног дана заслужити то спасење које сви жељно очекујемо и који је главни циљ нашег овоземног живота.
Као што кажу многи Свети оци, Она је лествица која нас узводи са земље на Небо, Њој се увек молимо и од Ње увек помоћ да тражимо,“ казао је отац Јулијан.,
У току је обнова олтарскког дела и спољашње фасаде Николајевске цркве у Добановцима.
 З. Зец

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *