Света архијерејска Литургија пређеосвећених дарова у Беочину

У среду, 8. 3. 2023. године, у храму Светог Василија Острошког у Беочину служена је Света архијерејска Литургија пређеосвећених дарова, с почетком у 9.30 часова. Литургијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије уз саслужење великог броја свештенослужитеља и верног народа, нарочито деце и младих. Том приликом, уприличене су Свете тајне исповести и причешћа за све свештенослужитеље и вероучитеље Архијерејског намесништва подунавског. За духовника и исповедника присутних свештенослужитеља Преосвећени владика Василије одредио је протојереја-ставрофора Милета Јокића.

На самом крају Свете Литургије Епископ сремски се обратио присутнима поучавајући о значају поста и молитве, односно Светих тајни исповести и причешћа, захваљујући којима се ослобађамо од покајаних грехова учвршћујући тако заједницу са Богом и једних са другима.

Домаћин данашњег сабрања је, поред Архијерејског намесника подунавског протојереја-ставрофора Гавра Милановића био и јереј Милош Маријанац. Захваљујући труду и љубави домаћина сви присутни свештенослужитељи и вероучитељи су, након Свете Литургије, заједно са Преосвећеним владиком прешли у парохијски дом где су се уз пригодан ручак и поуке Архијереја, а затим и проте Гавра и Милета, додатно окрепили духовно и телесно за трпезом љубави.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *