Редовни годишњи семинар за катихете Епархије сремске у Сремским Карловцима

Саборовање вероучитеља Епархије сремске, а у сусрет наступајућој 2022/2023. школској години, одржан је 29.08.2022. године са почетком у 10.00 часова у свечаној сали Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима.

У радном делу семинара, поред духовног покровитеља и руководитеља Епископа сремског Г. Василија и председника Одбора за верску наставу Епархије сремске, учешће су узели и: проф. др Зона Мркаљ, редовни професор Филолошког факултета Универзитета у Београду и потпредседник Друштва за српски језик и књижевност Србије и госпођа Слађана Бурсаћ, заменик покрајинског секретара за образовање АП Војводине.

Професорица Зона Мркаљ је говорила на тему „Корелације српског језика у верској настави“ и свим предностима које носи са собом интегративна настава и међупредметно повезивање, а када је реч о најсроднијем и најприближнијем школском предмету верској настави- српском језику.

Госпођа Слађана Бурсаћ говорила је о положају предмета у данашњем образовно-васпитном систему и дала свесрдну подршку колегама вероучитељима које ће и убудуће наставити да дарује Покрајински секретаријат за образовање.

По свршетку радног дела семинара, завршну реч дао је прота Драгомир Сандо, председник Одбора, давши и одређене техничке смернице за све оно што очекује колеге у наредној школској години.

Преосвећени владика је у име Епархије и Одбора гостима – предавачима уручио вредне дарове које су домаћини припремили у знак захвалности за диван сусрет и сабор у барокном Српском Сиону.

Мр Стефан Недић, заменик председника Одбора за верску наставу Епархије сремске

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *