Патријарх Порфирије разговарао са Амбасадором Аустралије

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 27. маја 2022. године у Патријаршијском двору у Београду г. Данијела Емерија, амбасадора Аустралије у Србији и Северној Македонији.

У срдачном и отвореном разговору Патријарх је изразио велику захвалност Његовој Екселенцији г. Емерију на повољним условима у којима делује Српска Православна Црква у Аустралији. Амбасадор Аустралије је захвалио на топлим речима и истакао да српска заједница доприноси различитости верских, етничких и културних разлика на територији Аустралије.

Патријарх је изразио оптимизам и уверење да ће благословени догађаји у Београду и Скопљу, којем је присуствовало хиљаде верника који суштински доприносе јединству Цркве. Патријарх је истакао да је Црква сведок мира и јединства и такву улогу види као своју дужност коју ће и у наредном периоду да сведочи. Саговорници су разменили мишљења о дешавањима на простору Балкана и изразили велику жељу за наставак сарадње.

Пријему су присуствовали Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; и гђа Ирена Милојковић, саветник за политику и медије Амбасаде Аустралије.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *