Прослава Божића у Илоку

Свечано су обележени Божићни празници у храму Светог арханђела Михајла у Илоку. И ове године вечерњем богослужењу и паљењу Бадњaка присуствовао је велики број верника. Обележавању православног Божића и Бадње вечери присуствовали су жупан вуковарско-сремски Дамир Деканић и његов заменик Фрањо Орешковић.

Прота Азап је поздравио присутне међу којима је био и бискуп протестанске реформиране цркве др.Јасмин Милић, истакнувши посебну ноту o заједништву свих њених грађана: – Божић се слави и по грегоријанском и по јулијанском календару. То представља најљепши букет народа Божијег, што је више разноликог цвећа, разних боја и врста, букет ће бити много љепши. Зато је потребно заједништво свих њених грађана у нашем друштву и домовини а Божић је та дивна прилика обновити мир и љубав и угледати се на Исуса Христа нашег Спаситеља – рекао је прота Азап.

На сам дан празника Рождества Христовога протојереј-ставрофор Предраг Азап служио је Свету Литургију и верницима је честитао Божић традиционалним поздравом: – Мир Божји, Христос се роди! После светог причешћа прочитао је Божићну посланицу Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија са свим архијерејима Српске Православне Цркве.

Благодаримо проти Предрагу Азапу на достављеном извештају

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *