Молебно пјеније поводом почетка нове школске године у Новој Пазови

У Једанаесту недељу по Духовима, а дана 5. септембра 2021. године, у храму Свете Петке у Новој Пазови је служена Света Литургија са почетком у 9:00 часова. Литургију су служили протојереј Зоран Јовић (архијерејски намесник старопазовачки) и ђакон Светогор Сандић, а певницом је руководио вероучитељ Димитрије Милановић.

Уз верни народ, на Литургију су дошли и ученици веронауке овога места, јер су вероучитељи сваком ученику у петак за време наставе поделили по једно штампано обавештење као позив на Молебан и Свету Литургију. Деца и родитељи који су то осетили као призив од Бога дошли су и узели учешће у Литургијском сабрању молећи се за себе, али и за све друге који још нису увидели смисао и пуноћу која се догађа у црквама сваке недеље у јутарњим часовима.

После Заамвоне молитве одслужен је Молебан у којем молимо Бога да пошаље Духа мудрости и разума на све ученике, да би се научили свакој корисној науци и били на понос и корист својим родитељима, Цркви и роду српском.

После Литургије спремљено је послужење испред храма за сву децу и народ који је данас  једнодушно учествовао у “ломљењу хлеба” и молитви за успешну и благословену школску годину.

Текст: ђакон Светогор Сандић
Фотографије: Душан Тишма

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *