Патријарх српски примио Амбасадора Словеније

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 14. априла 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Дамјана Берганта, амбасадора Републике Словеније у Републици Србији.    

Патријарх српски г. Порфирије је током срдачног сусрета са амбасадором Бергантом говорио о пријатељским односима са словеначким католичким клиром и државним званичницима који су показали висок ниво разумевања према духовним потребама православних Срба у Словенији.

Амбасадор Бергант је обавестио патријарха Порфирија да Република Словенија и Република Србија имају одличну сарадњу по многим питањима, као и да се та сарадња укрепљује из дана у дан новим пројектима од заједничког интереса. Амбасадор је истакао да је главни интерес Републике Словеније у државама Западног Балкана очување мира и стабилности, као и подршка њиховом европском путу.

Пријему су присуствовали министар саветник Амбасаде Републике Словеније у Републици Србији Дејан Владич и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *