Духовно вече у Сремској Каменици

У храму Рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици синоћ је одржано духовно вече на којем је говорио игуман манастира Нимник, јеромонах Јелисеј.

Познато је да из Срема много поклоника обилази светиње Браничева, где се налази и манастир Нимник, недалеко од главног пута Пожаревац – Велико Градиште, у селу Курјаче. Манастир је мушки и сада има преко двадесет монаха и искушеника и изузетно је посећен, између осталог и због чуда која се тамо дешавају. Осим тога, молитве које се тамо приносе, а по њима је препознатљив игуман Јелисеј, су за готове све узрасте и готово све проблеме. Отац Јелисеј не чита, он готово четрдесет минута говори молитве за децу, за ђаке, за младе брачне парове који немају деце, за оне који не могу да се ожене или удају… Све те молитве је игуман Јелисеј вечерас принео у скраћеном облику, после беседе коју је произнео пред пуним храмом.

Уз захвалност Епископу сремском Василију и Епископу браничевском Игнатију, игуман Јелисеј се захвалио организатору ове духовне вечери свештенику Жељку Кусићу на позиву и Архијерејском намеснику подунавском протојереју-ставрофору Гавру Милановићу и свештенику Душку Масларићу на гостопримству.

Велики број верника и поклоника нимничкој светињи је испунио храм и са пажњом саслушао предавање јеромонаха Јелисеја, игумана манастира Нимник, који је све благословио и поделио иконице Свете Петке.

Текст и фотографије: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *