У Саборном храму у Руми одржан концерт црквеног хора “Вера”

Из Саборног храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, у народу познатог као Грчке Цркве, у четвртак, 16. јуна 2022. године, ширили су се прелепи звуци са концерта српског црквеног певачког друштва „Вера“ из Руме, под диригентском палицом Јелене Раковић.

Старешина Саборног храма, протонамесник Душан Вишекруна, поздравио је присутне вернике и подсетио да је духовни концерт увод у прославу Крсне славе хора „Недеље Свих Светих“, те да је тај празник некада био и Крсна слава Саборног храма, у време када је подигнут 1851. године. Као сећање на тај првобитни празник српско певачко друштво „Вера“ из Руме преузело је да тај дан прославља као своју Крсну славу.

Уз присуство многобројних верника који су наш Свети храм учинили још узвишенијим, ширећи позитивне осећаје које су у њима изазвале песме црквеног хора, сви су са одушевљењем поздравили учеснике хора и пожелели да се и у будуће, још чешће окупљају у Светом Храму и присуствују многобројним црквеним концертима.

Топлина у души публике, испуњена заслугом анђеоских гласова српског црквеног певачког друштва „Вера“говоре више од речи.

На многаја љета!

Текст, фотографије и видео запис: Мирјана Босић

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *