Прослава Светог Саве у Храму Светог Првомучника и Архиђакона Стефана у Сремској Митровици

Дана 27.01. када наша Света  Црква прославља успомену на свог првог архиепископа и просветитеља Светог Саву, сабрали смо се у нашем храму  како бисмо одслужили Свету Литургију. Литургијом је  началствовао  протојереј Владимир Недељковић уз саслужење протонамесника Андрије Авакумовића и ђакона Александра Цигановића. За певницом је појао верни народ, а имали смо и велику част да нас је посетио део колектива и ученика Основне школе „Свети Сава“. У склопу Литургије смо освештали славски колач и кољиво које је донела директорица школе Драгана Сретеновић.

Након завршене Свете Литургије и причешћа деце и верног народа, уследио је наступ дечијег црквеног хора „Светосавци“ који су својим појањем увеличали овај свечани скуп у част школске славе Светог Саве. Сва деца су дарована слаткишима које је обезбедила Основна школа „Свети Сава“ и црква Светог Првомученика и Архиђакона Стефана.

Захвални смо Богу што нас је сабрао на овај свети дан и надамо се да ћемо следеће године моћи да прославимо школску славу у још већем броју.

Текст и фотографије: ђакон Александар Цигановић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *