Богословље на Сиону

Помаже Бог, поштовани слушаоци радија Епархије сремске „Српски Сион“. Страницу Богословље на Сиону основали смо како бисмо, сваког ко то жели, упознали с основним истинама хришћанске вере.

Уз Божију помоћ, потрудићемо се да вам, путем различитих богословских области, што веродостојније, пренесемо хришћанско учење о Богу, свету и човеку, из перспективе Православне Цркве.

Прва област носи назив Догматско богословље, а у оквиру ње постављаћемо материјал који се тиче исповедања вере православних хришћана.

У делу под називом Библијско богословље моћи ћете да пронађете различите богословске анализе и тумачења на одређену библијску тему.

Категорија под називом Литургијско богословље резервисана је за историју и теологију хришћанског богослужења, док се у области Савремено богословље можете упознати с размишљањима савремених теолога о појавама и изазовима новијег времена.

У делу Ваше стваралаштво волели бисмо да објављујемо текстове вас, наших слушаоца, било да се ради о поезији, прози или догађајима који су на било који начин утицали на вас.

Последња рубрика Питајте теолога отворена је због ваших питања на која ће врло радо одговарати свештеници и теолози Епархије сремске.

У нади да ће Богословље на Сиону постати место окупљања свих вас који желите да се информишете, комуницирате, стварате и узрастате у православној вери, свако добро од Господа жели вам екипа радија „Српски Сион“.