Прослава празника Рођења Христовог у Сусеку

Прослава празника Рођења Христовог у Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку започета је Литургијом Светог Василија Великог на Бадњи дан 6. јануара 2022. године са почетком у 10 часова. Након литургијског сабрања уследио је одлазак по бадњак у атарски део Сусека.

Истог дана увече са почетком у 19 часова служено је Велико божићно повечерје. За певницама појали су богослови и домаћи појачки састав “Благовеститељ”. Забележено је присуство и молитвено учешће великог броја верног народа из Сусека и околине. На крају богослужења, појачки састав “Благовеститељ” на челу са хоровођом госпођом Александром Теофиловић извео је две музичке нумере у славу Рођења Христовог – “Звезда се засија” и “Три Мудраца с Истока”. Након традиционалног налагања бадњака, у топлини пламена, здравица и дружења, чекала се поноћ и Божићно јутрење.

Дана 7. јануара 2022. године са почетком у 9 часова служена је Литургија којом је началствовао јереј Немања Теофиловић, надлежни парох сусечки. За певницама су појали богослови и појци сусечког храма. Након Литургије, уследило је празнично дружење и заједничка мрсна трпеза у црквеној сали. Овом приликом благодаримо свима који су на било који начин помогли у припреми прославе Рођења Христовог и сав род поздрављамо сверадосним ускликом:

“Мир Божији, Христос се роди!

Ваистину се роди!”

Текст: јереј Немања Теофиловић, парох сусечки

Фотографије: Александра Теофиловић, Лазар Ковачевић и Живка Бегојевић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *