Одржана радионица украшавања васкршњих јаја у Вазнесењској цркви у Руми

На радост великог броја малишана, окупљених у парохијској сали Храма Вазнесења Господњег у Руми, 03. маја 2024. г., на Велики Петак, радионица украшавања васкршњих јаја успешно је реализована. Граја и осмеси на лицима најмлађих вазнесењаца испунили су, како просторију тако и срца њихових родитеља и најближих.

Како бисмо децу подстакли на креативност и што аутентичнији израз у декорацији јаја, за оне најпреданије и највештије обезбеђени су пригодни дарови у виду награда за освојено прво, друго и треће место.

  1. место – стоно кандило
  2. место – икона Господа Исуса Христа
  3. место – дрвени ручни крст

Жири од три члана имао је велики изазов да, од свих, изабере оне за чији ће труд и рад награде бити додељене. Веома је важно истаћи да су сви изложени радови били посебни и да су дарови само подстицај да се на већ следећој радионици сличног типа још више деце укључи и нађе посебан начин да се уметнички изрази.

Напоменимо и да је, из акције у акцију, видно приметан све већи број деце који се окупља око идеја јереја Ђорђа Санчанина које овај парох, уз несебичну подршку и залагање благочестивог народа и парохијана, успешно спроводи у дело.

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, Васкрсу, позивамо сав верни народ на Јутрење, које ће у овом светом храму бити служено у Недељу у 07.00 часова, те у наставку следи Света Литургија.

На достављеном извештају благодаримо г. Давору Лазићу

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *