Велико признање за румски Завичајни музеј

На свечаној скупштини Музејског друштва Србије одржаној у Ваљеву 18.05.2018. године додељене су награде „Михаило Валтровић“ за претходну 2017. годину.

Ова престижна награда, названа по великану српске науке и културе, додељује се у три категорије: музејским радницима; установама за посебан допринос унапређивању и развијању музејске делатности; за изузетне резултате у стручном раду постигнуте током календарске године.

Награда „Михаило Валтровић“ за изузетне резултате у стручном раду постигнуте у периоду јануар – децембар 2017. године, у категорији музејских установа, додељена је Завичајном музеју Рума.

Свечаности су присуствовали стручни радници румског Музеја а награду је, у име колектива, примила директорка Музеја Снежана Јанковић. Награда „Михаило Валтровић“, у категорији истакнутом појединцу за укупан допринос (животно дело) додељена је др Јасни Јованов, дугогодишњој управници Спомен-збирке Павле Бељански из Новог Сада, а у категорији појединцу или ауторском тиму за пројекат године награђен је четворочлани ауторски тим из Народног музеја Лесковац за изложбу „Тајна археолошких депоа“.

Извор: званична презентација општине Рума

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *