Прослављена Врбица у Храму Вазнесења Господњег у Руми

У суботу, 27. априла 2024. г., када Српска Православна Црква прославља празник Лазареву суботу – Врбицу, у Храму Вазнесења Господњег у Руми служено је вечерње којим је началствовао јереј Ђорђе Санчанин. Велики број верних и деце узели су учешће у заједничкој молитви.

По освећењу врбиних гранчица припремљених за све сабране и традиционалне литије око храма, деци је приређен богат програм који је подразумевао активно учествовање наших најмлађих. Након дружења малишана у порти храма са аниматором и нашим парохијанином Борком Крстићем, у парохијској сали деци су припремљени ликовна радионица, сто за стони тенис као и пригодно послужење посним пецивом, колачима, те сокићима. Том приликом отац Ђорђе је поделио 150 звончића, 100 крстића, 100 благодарница и других дарова за ову прилику прикупљених трудом оца Ђорђа и благочестивих парохијана.

У духу празника, свештеник Ђорђе је посетио и узео учешће у хуманитарној акцији прикупљања новчаних средстава за помоћ манастиру Сочаница, Центру за особе са сметњама у развоју у Грачаници и породици Здравковић из села Севце на Шар планини која је одржана на Лазареву суботу на Градском тргу у Руми.

На достављеном извештају благодаримо г. Давору Лазићу

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *