Орден Светог Саве првог реда додељен “Телекому Србија”

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј уручио је  г. Предрагу Ћулибрку, генералном директору компаније “Телеком Србија” највише одликовање Српске Православне Цркве, Орден Светог Саве првог степена, а у знак захвалности за континуирано учешће ове компаније у активностима Српске Православне Цркве. Свечаност доделе признања за нарочите заслуге уприличена је у просторијама Телекома Србија уз присуство највиших представника компаније, каже се у саопштењу компаније које преносимо у наставку вести.

На свечаности уручења Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј истакао је да му је велика част и радост да у име Српске православне цркве и Светог Архијерејског Синода изрази захвалност за све оно што компанија чини за цркву, Храм Светог Саве, Хиландар, друге црквене јединице и институције. „Српска православна црква додељује највише одликовање за изражено добротворство и свесрдну помоћ цркви и манастирима, као и учествовање у бројним хуманитарним активностима наше Свете Цркве. Овај Орден представља симбол захвалности компанији за целокупно залагање и сва трајна хумана дела“, рекао је Патријарх српски Господин Иринеј.

„Изузетно сам почаствован тиме што сам у прилици да примим високо одличје Српске православне цркве и уједно у име компаније изразим велику захвалност за признање за наше бројне подухвате на пољу доброчинстава“, изјавио је приликом уручења Ордена генерални директор Телекома Србија Предраг Ћулибрк. „Црквено одликовање највишег ранга представља потврду за све активности компаније које су допринеле Српској православној цркви и на то смо веома поносни. Част ми је да се захвалим Његовој Светости Патријарху српском Господину Иринеју као и Светом Aрхијерејском Синоду Српске православне цркве који су овим признањем нашу компанију сврстали у ред оних који поред примарног посла имају и виши циљ који се огледа у вољи за помагањем другима“, истакао је Предраг Ћулибрк.

Телеком Србија, кроз програм корпоративне филантропије и покретањем пројеката из области друштвено одговорног пословања, велику пажњу поклања напретку друштвене заједнице у којој послује, а томе ће свакако бити посвећена и у будућности. Управо у складу са тим, Орден Светог Саве не представља за компанију само признање за раније учињено, већ додатну обавезу да и у будућем периоду истраје на путу доброчинства.

Извор: Телеком Србија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *