Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија представници ДФ СПЦ „Човекољубље“ на подручју Епархије сремске угостили високу делегацију бискупа Англиканске цркве

У петак, 21. 4. 2017. године, уз благослов и присуство Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија, представници ДФ СПЦ „Човекољубље“, угостили су на подручју Епархије сремске високу делегацију бискупа Англиканске цркве, који су дошли у пратњи Његове Екселенције амбасадора Велике Британије у Републици Србији.

Том приликом, госте је срдачно дочекао и представио Преосвећеном Епископу управник канцеларије ДФ СПЦ „Човекољубље“ за Срем, архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић.

Основни разлог посете високе делегације из Велике Британије био је упознавање са ситуацијом у којој се налазе избеглице и мигранти који бораве на територији Општине Шид. Тим поводом, посећен је прихватни центар Принциповац у коме се тренутно налази нешто мање од три стотине људи, углавном породица с малом децом, где су их дочекали представници Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.

По речима Марије Вранешевић, управника програма ДФ СПЦ „Човекољубље“, чланови делегације из Велике Британије били су пријатно изненађени гостопримством и условима које су држава Србија, град Шид и радници у прихватном центру обезбедили људима који се налазе у невољи.

Након заједничког ручка, који је за високу делегацију и све госте приредио Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије, у манастиру Привина Глава, делегација се упутила ка школи у селу Сот. Циљ посете овој сеоској школи, био је да се донацијама, које је прикупила хришћанска Англиканска црква из Велике Британије, реконструише руинирана Спортска дворана, како би деца из Сота могла да је користе. У сарадњи са школским одбором и управом парохије из Сота, одмах по реконструкцији, биће уприличене заједничке активности деце из села и деце из прихватног центра.

У прилогу послушајте обраћање Епископа сремског Г. Василија, бискупа Англиканске цркве, амбасадора Велике Британије и изјаву Марије Вранешевић за медије.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *