Концерт духовне музике “Господ је пастир мој” у Илоку

У Илоку, 07. септембра одржан је концерт духовне музике под називом “Господ је пастир мој”.
Ово је друга година за редом где се Српска православна црквена општина илочка укључила у званични протокол манифестација поводом илочке бербе грожђа.

У предивном амбијенту Цркве светог архангела Михајла учесници овогодишњег програма су били:
Српско црквено пјевачко друштво Свети Андреј Критски из Лакташа, под водством мр Давида Дринића (Република Српска) и Квартет карловачких богослова, као и народни гајдаш Огњен Огњановић из Бачке Паланке.

Пре концерта одслужено је вечерње богослужење. Вечерње је служио архијерејски намесник прњаворски (Епархија бањалучка) протојереј-ставрофор Душко Дринић.

Поред верног народа овој свечаности присуствовао је архијерејски намесник шидски протојереј-ставрофор Радомир Мишић са свештенством шидског намесништва, те илочка градоначелница др Марина Будимир.

Организатор ове манифестације, илочки парох протојереј-ставрофор Предраг Азап, захвалио се учесницима и поделио пригодне захвалнице. У Црквеној порти већ су током дана били припремљени “Илочки котлићи” па је прота Азап све госте и учеснике позвао на заједничку вечеру.

Организаторима а и свима присутнима је жеља до ово окупљање буде традиција и да се шири дух заједништва, поштовања и хришћанске љубави.

Благодаримо протојереју – ставрофору Предрагу Азапу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

One thought on “Концерт духовне музике “Господ је пастир мој” у Илоку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *