Исповест свештенства и вероучитеља Архијерејског намесништва старопазовачког

У петак, четврте недеље Часног поста, дана 24. марта 2023. године у храму Ваведења Пресвете Богородице у Голубинцима, служена је Света Литургија Пређеосвећених Дарова којом је началствовао Епископ сремски господин Василије, уз саслужење протојереја Предрага Михајловића, јереја Слободана Кузмановића, ђакона Милована Дерете, Стефана Гавровског и Александра Милановића, уз присуство свих свештеника и вероучитеља Архијерејског намесништва старопазовачког.

Пре почетка Свете Литургије владика Василије освештао је обновљени храм, који данас величанствено изгледа трудом и љубављу свештеника Милорада Бојчића, као и његових парохијана. Свештенство и вероучитеље исповедио је протојереј-ставрофор Ђорђе Воларевић, умировљени парох и дугогодишњи Архијерејски намесник шидски.

Светим Тајнама приступила су и деца ОШ ,,23. октобар“ из Голубинаца, коју је на Свету Литургију довела вероучитељица Ана Душанић.

Након Свете Литургије служен је помен пострадалима у НАТО агресији 1999. године.

Поучним архипастирским речима вернима се обратио Епископ Василије, подсетивши нас да не заборављамо невино пострадалу децу, оце, браћу и сестре наше у својим молитвама, а посебно у ове дане када се молитвено сећамо више хиљада убијених и рањених током ове агресије.

Трпезу љубави уприличио је домаћин свештеног сабрања јереј Милорад Бојчић, током које је прочитан текст проф. др Ненада Милошевића о Литургији Пређеосвећених Дарова. Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Зоран Јовић упутио је речи захвалности Његовом Преосвештенству Епископу Василију на љубави и трпљењу, које показује према свом свештенству Епархије сремске, оцу Милораду Бојчићу, као и Управи Црквене општине у Голубинцима на целокупној организацији. У току ручка свештенству и вероучитељима обратио се и протојереј-ставрофор Ђорђе Воларевић, данашњи исповедник свештенства.

ђакон Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *