Освећен крст на куполи новог храма у Новој Пазови

У уторак, четврте седмице Часног поста, 21. марта 2023. године, у 16:00 часова, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије осветио је крст који ће красити главну куполу на новом храму у Новој Пазови.

Чину освећења саслуживали су протојереј Слободан Вујасиновић, Архијерејски намесник сремскокарловачки, протојереј Страхиња Голијан, Архијерејски намесник земунски и ђакон Милован Дерета, секретар Епархије сремске. Појао је хор “Свети Владика Николај Српски” из Нове Пазове.

После чина освећења крста, Преосвећени епископ је беседио о значају и сили крста у нашем животу, подсетивши нас да се крсним знамењем осењујемо свакога дана и свакога часа. Захвалност је упућена протојереју-ставрофору Зорану Јовићу, Архијерејском намеснику старопазовачком и ктитору новога храма Светог архиђакона и првомученика Стефана, г-дину Раденку Ђуричићу. 

Док се дизала купола а касније и крст на врх храма, многобројно свештенство је велегласно запевало Кресту Твојему поклањајемсја Владико и Спаси Господи људи твоја на радост и одушевљење присутног народа Божијег.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *