Света тајна Јелеосвећења у Фенеку

Празновање заштитнице манастира Фенека, Преподобне мученице Петке Римљанке почело је у петак 6. августа 2021. године вечерњим богослужењем и у наставку Светом тајном Јелеосвећења. У недељу је служена Света Литургија у 9.00 часова на дан манастирске славе.

Свету тајну Јелеосвећења која се састоји из молитава свештеника и помазивања болесника освећеним уљем, кроз које делује Божја благодат за оздрављење болесника (болест овде подразумева обољење душе или тела) предводио је протојереј Страхиња Голијан архијерејски намесник земунски, уз саслужење свештеника: Перице Влаинића, старешине јаковачке цркве Вазнесења Христовог, Немање Бошковића, старешине бечменске цркве Светог Саве, Дарка Кончаревића, старешине батајничке цркве посвећене Светом Јовану Шангајском са сабратом јерејем Николом Ерцегом, Браниславом Јовановићем старешином прогарске цркве Светог архангела Гаврила и Јулијаном Тодоровићем, парохом добановачким.

После одслужене Свете тајне Јелеосвећења вернима се обратио отац Страхиња Голијан говорећи о Божјој благодати у овој Светој тајни која лечи тело од његове немоћи и чисти душу од њених грехова поткрепљујући то примерима из свакодневног живота Цркве и људима који су се исцелили.

Извор: Епархија сремска

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *