Исповест свештенства архијерејског намесништва шидског

У среду пете недеље Часног поста, на празник Свете преподобне Марије Египћанке, 14/1.  априла 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених Дарова у манастиру Привина Глава. Његовом Преосвештенству, саслуживали су свештеници и ђакони Епархије сремске.

Током свете Литургије, светој Тајни исповести и причешћа приступили су сви свештеници Архијерејског намесништва шидског, које је исповедио протојереј – ставрофор Пантелија Павловић, парох у пензији.

Трпезу љубави за присутне уприличио је високопреподобни игуман манастира Привина Глава, отац Макарије, са својим братством и сестринством.

Након прочитаног поучног текста, који говори о проблемима и искушењима данашњице, Његово Преосвештенство Епископ Василије, обратио се присутнима очинским речима и поуком о љубави, толеранцији, стрпљењу, и чврстом вером у Бога  као кључу победе над тим  искушењима. У својој беседи, Епископ је примером заједничког учешћа у светој Тајни Евхаристије, како свештенства, тако и верног народа, објаснио смисао заједнице и  Цркве као заједнице љубави.

Остало време духовног сабрања протекло је у душекорисном духовном разговору свештенства и верног народа са својим Архијерејем.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *