Света тајна Јелеосвећења у Старим Бановцима

У четвртак,15.04.2021.године, са почетком у 18 часова, вршена је Света тајна Јелеосвећења у храму Преноса моштију Светог оца Николаја.

Шест свештеника намесништа Старопазовачког: протојереј Витомир Васић, протојереј Миодраг Лујић,протојереј Ђорђе Ковљен, јереј Бранислав Џомбић, јереј Слађан Видаковић, јереј Милан Лукић, као и ђакон Светогор Сандић, са архијерејским намесником Зораном Јовићем, изговарали су за верни народ старобановачки, молитве, помазујући их уљем кроз које делује Божија благодат. Свештеници су имали помоћ вероучитеља и богослова: Димитрија Милановића, Илије Алексића, Душана Тишме, Луке Видаковића, као и Вероучитеља у школи Старих Бановаца- Дарка Зубовића.

Сам догађај Светог обреда, који се одвија у време када се човечанство суочава са проблемом који у својој основи носи болест, помешану са негативним интернет и медијским ресурсима, који врло често уносе међу народ додатан страх и збуњеност, различитим теоријама завера и информацијама које претендују да се покажу као истина, као и увек показала се очувана истинита основа Цркве. Народ који се окупио на овом светом месту, одисао је поверењем, надом и расположењем, јер, толико пута смо последњих векова, поновили једну причу, причу Светог Христовог Јеванђеља, која је увек иста и толико истинита и јасна, а овој брзоплетној данашњици супротна, а човеку чврст ослонац. 

Након помазивања верника Светим миром, наш архијерејски намесник Зоран Јовић благословио је свештенику Браниславу Џомбићу да одржи кратку беседу о значају учешћа верног народа у Светим Тајнама Цркве.

Старешина храма протојереј Александар Цвитановић и јереј Слађан Видаковић, позвали су верни народ на Литургију пређеосвећених дарова која се служила сутрадан у истом храму, храму Преноса моштију Светог оца Николаја.

Вероучитељ Дарко Зубовић
Извор: Радио „Српски Сион” 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *