Прослава Светог Саве у храму Светог Јована Шангајског у Батајници

Светосавска свечаност у Батајници започела је Светом Литургијом у храму Светог Јована Шангајског. Торжественом Литургијом началствовао је старешина велелепне богомоље чији је заштитник Свети Јован Шангајски, отац Дарко Кончаревић, уз саслужење сабрата цркве, оца Николе Ерцега. Певницом је руководила вероучитељ Драгана Кончаревић уз хорско певање ученика који похађају Веронауку.

На крају Свете Литургије отац Дарко Кончаревић је прочитао Светосавску посланицу Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија. Ученици су се причестили светим тајнама Тела и Крви Христове. Кроз стихове и пригодне текстове подсетили су на лик и дело Светог Саве, налазећи у њему непресушно надахнуће за постизање постављених духовних, образовних и васпитних циљева. Пререзан је славски колач у част и спомен Светог Саве, школске славе, док се славски тропар разлегао храмом.

О свему се данас старао отац Дарко Кончаревић, старешина кандила наше вере, величанствене цркве у Батајници. Дечију радост употпунила је и додела светосавских пакетића. Овим је крунисано овогодишње прослављање Светог Саве евхаристијским заједничарењем верног народа, ђака и свештеника, те смо заблагодарили Богу и Светом Сави за сва добра која нам је подарио.

презвитер Никола Ерцег

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *