Предавање архимандрита Стефана (Вучковића) у цркви Св. пророка Илије у Старој Пазови

У Недељу блудног сина, 3. марта текуће године, у храму Св. пророка Илије у Старој Пазови уприличено је предавање високопреподобног архимандрита Стефана, игумана манастира Велике Ремете на тему “Блудни син”.

Присутне је речима добродошлице поздравио протојереј Никола Деспот, старешина храма, изразивши радост што се велики број верника одазвао позиву испунивши свети храм. Прота Никола нагласио је да је ово прво у низу овогодишњих предавања која ће се организовати при храму Св. пророка Илије.

Архимандрит Стефан својим излагањем објаснио је ову јеванђелску причу која собом носи различите поуке. Верни народ имао је прилику да поставља питања, на која је игуман Стефан радо одговарао, те је предавање своју форму променило у исцрпну душекорисну дискусију пастира и верног народа. Предавању је присуствовало и свештенство Епархије сремске. Прота Никола у знак захвалности даривао је архимандриту Стефану епитрахиљ.

По завршетку духовне вечери старешина храма обавестио је верни народ да ће се сваког петка служити Акатист Св. мученицима јасеновачким, чије се мошти налазе у овом светом храму. После предавања уприличена је трпеза љубави.

Презвитер Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *