У Градској библиотеци “Атанасије Стојковић” у Руми одржано предавање на тему “Изазови породице данас”

У понедељак 06. новембра 2023. године у Градској библиотеци “Атанасије Стојковић” у Руми одржано је предавање на тему “Изазови породице данас”. Предавачи су били проф. др Зоран Павловић, шеф кривично-правне катедре на Правном факултету за привреду и правосуђе Универзитета Привредна Академија у Новом Саду и мср Ђорђе Санчанин, православни свештеник храма Вазнесења Господњег у Руми и докторанд 3. године Правног факултета за привреду и правосуђе.

Сала Градске библиотеке је била испуњена до последњег места а све присутне речима добродошлице је најпре поздравио Дамир Васиљевић Тоскић директор Градске библиотеке у Руми. Потом је свештеник Ђорђе отворио сабрање говорећи о значају и очувању светиње брака, породице и породичних вредности. Професор др Зоран Павловић је у свом излагању ставио акценат да не смемо једни друге да занемаримо, да морамо да будемо једни другима подршка, да све креће од породице и да се све враћа ка породици, да је породица основ свега.

Овом приликом се захваљујемо директору Градске библиотеке “Атанасије Стојковић” г. Дамиру Васиљевићу и свима у управи поменуте институције који су нам указали част и поверење да о овако битној теми причамо на месту где се многи људи сабирају. Велико хвала свима који су били присутни и својим присуством увеличали сабрање. Надамо се да ће наше сабрање ако ништа друго барем у малој мери дати допринос очувању брака, породице и породичних вредности.

Свештеник Ђорђе Санчанин

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *