Празник Светог Саве у храму Свете Петке у Новој Пазови

Празновање Светог Саве Српског је почело с Вечерњим богослужењем у среду, 26. јануара текуће године у 18.00 часова, које је служио протојереј-ставрофор Зоран Јовић, а за певницом је појао вероучитељ Димитрије Милановић.

Литургија на сам дан највећег српског светитеља почела је у 8.30 часова, а служили су протојереј-ставрофор Зоран Јовић и ђакон Светогор Сандић, уз појање вероучитеља Димитрија Милановића и чланова хора “Свети владика Николај Српски”. Апостол је читао вероучитељ Душан Тишма.

Светој Чаши су у највећем броју приступила деца, која су пожелела да се сједине са Господом. После Заамвоне молитве пререзан је славски колач који је у име колектива ОШ “Растко Немањић – Свети Сава” донео овогодишњи кум вероучитељ Душан Тишма, уз присуство директорице Александре Адамовић и њених најближих сарадника.

Беседио је протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки, о јединству нашег рода онако како жели Свети Сава, у Христу Исусу Господу нашем. Отац Зоран је захвалио на свесрдној и несебичној помоћи Општини Стара Пазова на челу са Председником Ђорђем Радиновићем, који су и ове године обезбедили за нашу децу 250 светосавских пакетића. Као и сваке године, освећени су и преливени славски колачи и кољива које су принели наши светосавски кумови, редовни учесници Светих Литургија овога храма.

Светосавски програм је започет са делом Св. Владике Николаја “Кнез Растко и свет” који су извели ученици петог разреда. Потом су ученици трећег разреда рецитовали трострофне песмице из збирке “Песме о Светом Сави” аутора протојереја Радомира Сандића. Касније су и остали ученици произнели песмице које су напамет научили, а чули смо и дечицу од 3 до 6 година како лепо рецитују стихове Светом Сави.

Слава Богу на лепом сабрању, молитви и славослову данашњег дана, и нека свима Свети Сава буде на помоћи у све дане живота нашег.

Ђакон Светогор Сандић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *