Светосавска академија у Јакову

Традиционално, као и претходних година у Црквеној опшини Јаково, 26. јануара уприличена је Светосавска академија. У Храму Вазнесења Господњег са почетком у 17.00 часова служенo је Вечерњe, а у 18.00 часова, у парохијском дому сечењем славских колача и освештањем жита почела је свечана академија.

На почетку програма учеснике и посетиоце поздравио је старешина храма отац Перица Влајнић, а архијерејски намесник прота Страхиња Голијан је говорио о Светом Сави и његовом значају за наш народ. Ове године је било 6 кумова славе који су својим новчаним прилозима обезбедили 150 пакетића за децу учеснике програма и за сву децу која су присуствовала свечаној академији.

Ученици који похађају веронауку, деца која присуствују Богослужењима у нашем храму, чланице певачке групе ,,Фенечки бисери“ и чланице певачке група КУД ,,Срем“ су својим трудом и радом приредили веома занимљив програм. Удружење жена ,,Јаковке“ и Туристичка организација Градске општине Сурчин су припремили послужење за све посетиоце.

Највећу захвалност дугујемо нашим драгим учитељицама Драгани Жужић, Татјани Гава и веручитељици Биљани Миленовић, које су неизмерну жртву поднеле и принеле у славу Богу приликом организације драмске представе за Бадње вече и Светосавску академију!
Хвала свима који су својим радом и ангажовањем допринели да се свечаност реализује.

Свештеници и управа Храма Вазнесења Господњег у Јакову

Благодаримо оцу Александру Симићу за достављен извештај

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *