Храм Преноса моштију Светог оца Николаја у Руми прославио своју славу

На празник Преноса моштију Светог оца Николаја, 22. маја 2018. године, истоимени храм у Руми прославио је своју славу.

Као и сваке године, храм је био испуњен верним народом, а Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник и парох румски у пензији протојереј – ставрофор Јован Јовичић, док су му у олтару саслуживали протојереј – ставрофор Рајко Цабунац, јереј Душан Вишекруна, јереј Драган Арсеновић, јереј Бранислав Мишковић и јереј Сава Мишановић. За певницом је појао јереј Горан Тешиновић, као и румски вероучитељи и теолози.

Од представника локалне самоуправе, на Празничној Литургији присуствовао је Светислав Дамјанчук, начелник Одељења друштвених делатности Општине Рума. Ове године, храмовној слави кумовали су Нада Лукић, односно Митар, Бојана, Вукашин и Урош Јеремић.

На самом крају Свете Литургије кренуло се у Литију и трикратни опход око храма, а одмах затим освећени су колач и жито. Након тога, старешина храма Преноса моштију Светог оца Николаја, протојереј – ставрофор Винко Мишановић честитао је празник свим присутнима и позвао госте да пређу у салу парохијског дома где их је чекала припремљена Трпеза љубави.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *