Пут ћирилице “Ноћних вукова”

У сусрет прослављању празника словенских просветитеља, Св. Ћирила и Методија, клуб мотоциклиста „Ноћни вукови“, огранак Србије, Црне Горе и Републике српске организовао је Пут ћирилице.На овај неуобичајен пут, чланови „Ноћних вукова“ кренули су из манастира Милешеве.

У понедељак 22. маја молебан пред полазак на Богом благословен пут, у Световазнесењском храму, служили су протојереј-ставрофор Марко Папић, старешина храма Васкрсења Христовог у Новом Прибоју и протојереј Бранислав Стојановић, секретар Епархије милешевске. Отац Марко је на крају молепствија одржао „Слово о светој ћирилици“. Чланови мото клуба „Ноћни вукови“  поклонили су се и целивали руку Св. Саве, обишли манастирску ризницу и били гости Радија Милешеве.

За понедељак,  22. мај, планиран је обилазак манастира у Овчарско-кабларској клисури, у уторак 23. маја посетиће Вишеград, Фочу и Требиње, на дан Св. Ћирила и Методија учествоваће на Св. Литургији у Саборном храму Прображења Господњег у Требињу, затим ће се поклонити моштима Св. Василија Чудотворца у Манастиру Острог, а завршетак пута планиран је истога дана у Бару, у храму Св. Јована Владимира, где ће их дочекати Његово Високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије и где ће бити одржана свечана академија у част словенских просветитеља.

Извор: Радио Милешева

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *