Мати Ангелина у Саборном храму у Руми

У четвртак, 21. јула 2016. године, са почетком у 8 часова у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, служено је јутрење којим је началствовао јереј Душан Вишекруна, старешина Храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми.
У наставку јутрења, служена је Света литургија, а началствујући свештенослужитељ био је јереј Душан Вишекруна, уз саслужење протојереја Сретена Лазаревића, архијерејског намесника румског и пароха при Храму Силаска Св. Духа на апостоле у Руми, јерејa Сашe Милијашевићa, парохa у Огару и Доњем Товарнику, и јерејa Немањe Мартиновићa, парохa у Љукову. Поучном беседом сабраном верном народу обратио се јереј Душан Вишекруна, старешина Храма.
Embed Music Files – Share Audio –

За певницом je појао дечији црквени хор под вођством диригентице г-ђе Биљане Гудовић.
У 12 часова служен је Акатист Светој преподобној Ангелини на ком је началствујући свештенослужитељ био јереј Петар Ђорђић, парох грабовачки и витојевачки, уз саслужење јереја Александра Миличевића, пароха вогањског, и јереја Зорана Петровића, пароха платичевачког.
Одмах после Акатиста, мошти Свете мајке Ангелине посетиле су и Геронтолошки центар “Срем” у Руми, где се налази и капела посвећена Светом Василију Острошком. Мошти су радосно дочекане од стране директорке г-ђе Данице Јеремић, радног особља и корисника Геронтолошког центра. Тамо је одслужен Акатист Светој мајци Ангелини којим је началствовао служашчи свештенослужитељ при капели посвећеној Св. Василију Острошком, протојереј-ставрофор Јован Јовичић, уз саслужење протојереја Сретена Лазаревића, архијерејског намесника румског и пароха при Храму Силаска Св. Духа на апостоле, јереја Душана Вишекруне, старешине Храма Силаска Св. Духа на апостоле, и ђакона румског Немање Теофиловића. Онима који ту раде и бораве беседом у част присутних моштију обратио се протојереј-ставрофор Јован Јовичић.
Након што су се мошти Свете Ангелине вратиле у Саборни храм, одслужен је Молебни канон Пресветој Богородици са почетком у 15 часова. Началствујући свештенослужитељ био је протојереј Ђорђе Павловић, парох добриначки, уз саслужење протонамесника Томислава Којића, пароха брестачког и суботиштанског, и јереја Станка Тркуље, пароха србиславачког у Хртковцима.
У 17 часова мошти Свете Ангелине испраћене су у Храм Сабора српских светитеља у Руми.

извештај:
ђакон Немања Теофиловић

фотографија:
Маринко Симић
Никола Милановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *