Дочек моштију Св. мајке Ангелине у румском Храму Сабора српских светитеља

У четвртак, 21. јула 2016. године, у 17 часова и 15 минута на углу Главне и ул. Николе Тесле у Руми, дочекане су мошти Свете мати Ангелине и свечано у литији допраћене до Храма Сабора српских светитеља. Након што су нетљене мошти Св. Ангелине унете у храм, служен је Акатист Светој преподобној Ангелини којим је началствовао протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, уз саслужење многобројних свештенослужитеља како из монашког тако и из свештеничког реда. Сабраном верном народу Божијем пред моштима Св. Ангелине беседом се обратио јереј Бранислав Мишковић, старешина Храма Сабора српских светитеља, који је речима љубави и радости у Христу поздравио долазак Свете преподобне Ангелине:

Play Music – Download Audio –

После тога је протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, поздравио присутне у великом броју и Одлуком Њ. П. Епископа сремског Г. Василија уручио Орден Св. мати Ангелине за вишеродно материнство г-ђи Драгани Ђукановић и г-ђи Драгани Квргић.
Listen Music Files – Share Audio –
На крају, у част доласка моштију Св. Ангелине, уследио је концерт дечијег црквеног хора “Звончићи” под вођством диригентице г-ђице Александре Гаруновић.

извештај: ђакон Немања Теофиловић
фотографија: Никола Милановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *