Патријарх српски г. Иринеј богослужио у цркви Ружици на Калемегдану

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, на празник Сретења Господњег, 15. фебруара 2020. године, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Ружици на Калемегдану.

Свјатјејшем Патријарху су саслуживали: протојереј – ставрофор Момчило Кривокапић из Митрополије црногорско – приморске, протојереј – ставрофор проф. др Драган Милин, протојереј – ставрофор Саво Јовић, протојереј – ставрофор проф. др Драган Протић и нововорукоположени јереј Сава Милин и ђакони: Владимир Радовановић и проф. др Србољуб Убипариповић. Светој архијерејској Литургији је молитвено присуствовао и протојереј – ставрофор проф. др Владимир Вукашиновић, који је, као духовник ђакона Саве Милина, прочитао исповедно писмо.

Благословом Патријарха Иринеја литургијску беседу је, пред Свето Причешће, произнео протојереј – ставрофор Момчило Кривокапић који је говорио о величини Богородице указујући колико је важна молитва њој упућена.

После Светог Причешћа Његова Светост Патријарх Иринеј је благословио верни народ и захвалио се проти Момчилу Кривокапићу што је изнео непосредна искуства из молитвених литија за очување светиња у Црној Гори. Том приликом Свјатјејши је посебно нагласио и важност данашњег празника, као потврде промисла Божијег да се Господ Христос роди од Дјеве Марије.

На крају Литургије присутнима је нафору поделио новорукоположени јереј Сава Милин доцент ПБФ.

Извор: Радио „Слово Љубве“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *