Божић у храму Преображења Господњег у Беочину

Најрадоснији Хришћански празник и ове године је прослављен торжествено у присуству великог броја верника и деце, у храму Преображења Господњег у Беочину.
После Свете Литургије и Царских часова 05. јануара 2020. године, кренули смо у оближње атаре у Беочин селу у проналажење бадњег дрвета. По традицији се иде пешака и тражи се најлепше дрво. У овом подвигу су учествовали и најмлађи парохијани. Бадњак се односи код домаћина Боре Предраговића и ту се чува до Бадњег јутра одакле га парохијани и носе у храм.
06. јануара 2020. године у 8.00 часова, после доношења бадњег дрвета, служена је Света Литургија Св.Василија Великога са вечерњом.

У 16.00 часова почело је и повечерје са петохлебницом, освећени су и подељени бадњачићи и после пригодне беседе пароха Вељка Грубача кренула је литија око храма и наложено је бадње дрво.

Као и предходних година налагање бадњака испраћено је уз ватромет и радост најмлађих парохијана.

Ове године смо имали част да је на Богослужењу учествовао и наш драги нам брат у Христу, парох друге парохије отац Милош Маријанац.
Прослављање празника је настављено са јутарњом службом која је отпочела у 4.30 часова, а у продужетку и Божићна Литургија.

После прочитане посланице приступили смо традиционалном ломљењу чеснице и овом догађају највише су се радовали најмлађи.

Славље је настављено трпезом љубави.

Текст и фотографије: протонамесник Вељко Грубач

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *