Епископ сремски г. Василије посетио и освештао просторије ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Иригу

Данас, 15. октобра 2019. године, у 11.00 часова, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије посетио је ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Иригу и том приликом  освештао oву просветну установу.

Након комплетне реконструкције поменуте сремске школе, директорица и стручно особље изразили су посебну жељу да призив благослова Божијег произнесе управо Епископ сремски г. Василије, чему се Преосвећени владика радо одазвао.

Радујући се драгом госту и најављеном догађају, владику Василија, који је стигао у пратњи протођакона Слободана Вујасиновића, на улазу у школу су дочекали протојереј Дарко Јелић парох иришки, протосинђел Атанасије Гатало настојатељ манастира Старо Хопово, директорица др Сања Николић, стручни, учитељски и наставнички кадар, као и мноштво малишана који похађају ову установу.

Након свечаног дочека Епископа уз пригодан програм, Његово Преосвештенство је узнео молитве Господу началствујући обредом освећења, уз саслужење присутних свештенослужитеља, просветних радника и ученика ове школе.

Надахнутом беседом Преосвећени је пожелео пре свега здравља деци и запосленима, као и свим људима молећи се Господу за њихово спасење.

Велика благодарност уследила је и након поклона који је Епископ сремски уручио директорици школе, књиге “Споменица Владичанства сремског”. Иначе, ово дивно словно здање, представља израз захвалности свим Патријарсима, Митрополитима, Епископима, свештеницима и монасима и свом народу Божјем, због чијих је ревновања Србин и даље остао Христов, у православном Срему.

Као својеврсно уздарје, особље ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Иригу узвратило је Његовом Преосвештенству даровима које су му уручиле ученице школе обучене у народну ношњу.

Оно што говори више од речи јесте радост малишана и захвалност Господу и Епископу сремском што су се нашли управо у тој школи и дану који ће засигурно остати заувек у сећању свих који су присуствовали овом благочестивом догађају.

Текст: Мирјана Босић

Фотографије: Мирослав Крсмановић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *