Најава: Документарни филм „Косово између неба и земље“ 2. део

СПЦО- Рума, Храм силаска Светог Духа на апостоле Рума и Ворки тим из Руме, у среду, 16.октобра 2019. године, са почетком у 19.00 часова, приказују други део документарног филма „Косово између неба и земље“. Филм ће бити представљен публици у Великом холу Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми.

Улаз је слободан.
Документарни серијал КОСОВО – ИЗМЕЂУ НЕБА И ЗЕМЉЕ направљен је као истраживање значаја и снаге деловања Косовског предања у српском народу кроз историју и данас, уз коришћење архивског материјала, обимне литературе.

Везаност за Косово као свету српску земљу и памћење Косовског предања као најважнијег дела српског националног идентитета убедљиво и топло сведоче насумично изабрани грађани Србије оба пола, разних годишта и занимања, а на широкој публици разумљив и занимљив начин додатно га објашњавају интелектуалци који се баве нацијом и националном културом као што су Милош Ковић, Слободан Антонић, Мило Ломпар, Срђан Шљукић, Никола Пејаковић и други.

Аутори: Ненад Илић, Владимир Петровић и Милинко Милићевић

Наратор: Петар Божовић

Учествују: Милош Ковић, Мило Ломпар, Слободан Антонић, Срђан Шљукић, Никола Пејаковић, Александра Павићевић, Горан Радовановић, Мухарем Баздуљ, Живадин Јовановић, монахиња Ирина Ђорђић, Бранислав Гојковић, Аца Селтик и многи други…

Извор: Ворки тим Рума

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *