Благовести у Бешенову

На Благовести, у недељу 7. априла 2019. године божанственом Литургијом у манастиру Бешеново началствовао је архимандрит Арсеније, игуман овог манастира, уз саслужење сабрата, оца Митрофана, и одговарање верног народа.

У својој беседи после свете Литургије, отац Арсеније је казивао о празнику када светкујемо долазак Архангела Гаврила који је јавио Богородици благу вест да ће она зачети од Духа Светога (без мушкарца) и родити Сина Божјег као Сина Човечјег, са именом Исус Христос.

„Нека вам је на радост духовно укрепљење, света и божанствена Литургија, нека је на радост и укрепљење Света тајна причешћа коју примисте данас у овај велики и дивни дан Благовести али и дан Часнога поста, Недеље пете.

Свети оци  кажу да је дан Благовести и почетак нашега спасења, и то ћете сигурно чути и у данашњим медијима. Хвала Богу да се говори о празнику. Или ћете можда прочитати. Потребно је и знати зашто и како је то почетак нашег спасења. Морамо знати последице и где смо ми то изгубили оно што нам овај празник  Благовести даје…“ казао је отац Арсеније и говорио о Богородици која је својом послушношћу Богу исправила Евин грех непослушности, учећи верне смирењу и послушности.

Манастир Бешеново васкрсава из пепела. У цркви је завршено подно грејање а у конаку собе и библиотека са салоном. Духовна и материјална обнова манастира које је још једно кандило наше вере, видљива је из дана у дан.

 

ДИНАРСКИ прилози за обнову Бешенова могу да се уплате на рачун број

340-11007646-60, отворен код Ерсте банке.

Рачуни и инструкција за девизне уплате су: Correspodent bank for EUR, USD, JPY, AUD, DKK, CAD incoming payments: Gibaatgerste Gropup bank AG ien, Austria, Code, Account of the beneficiary ith: Sift code: GIBARS22; Beneficiary: IBAN: RS 35340000001101007936,

Name: Srpski pravoslavni manastir Bešenovo, Address: Žike Beganovića BB, Bešenovo, Serbia.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *