Света Литургија у Новом Сланкамену

Дана 05. јула 2016. године Господње у храму Преображења Господњег, у Новом Сланкамену, служена је Света Литургија. Као и увек служење Литургије је Небески и земаљски догађај од пресудног значаја за спасење света, посебно у ове дане када су свете мошти Преподобне Ангелине Српске са нама. Храм Преображења Господњег наговештава свим људима преображај космоса и коначно сједињење Небеског и земаљског, а мошти Свете сведоче о томе и говоре нам да се пробудимо из греховног сна.
Свету Литургију су служили: протојереј-ставрофор Петар Јованчевић, протојереј Миливоје Вучић и јереј Предраг Хајдуковић. За певницом су певали богослови, благоверни народ и фрескописац храма Преображења, Ненад Тошић. Домаћин и старешина храма Преображења Господњег је протојереј Радомир Сандо.
У беседи испред моштију Свете, отац Петар Јованчевић је говорио о промени у нама као једином путу који води у Живот. Када почнемо да мислимо не само на себе, већ и на друге око себе, преображај света и нас самих у Христу није далеко. Да ли смо спремни да следимо Христа, или смо заокупљени пословима овога света заборављајући на боголикост наше душе и тела, била су питања које је поставио отац Петар у беседи и на која је пронашао одговор у Преподобној Ангелини Српској. Она нама свима даје наду да ништа није изгубљено, већ нађено у Христу, који се са беспочетним Оцем и Пресветим Духом слави у храму Преображења и у векове векова.
вероучитељ Горан Груловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *