Владика Василије началствовао Светом архијерејском Литургијом у Босуту

Данас, 07.07.2021. лета Господњег, Храм рођења Светог Јована Крститеља у Босуту је прославио своју храмовну славу.

На општу радост верног народа који се на данашњи празник окупио у храму, Светом архијерејском Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски господин Василије. Саслуживали су му протонамесник Андрија Авакумовић, парох у храму Светог првомученика и архиђакона Стефана у Сремској Митровици, јереј Јовица Михајловић парох у Мартинцима и епархијски ђакон Горан Власац. Његовом Преосвештенству чтецирали су свршени богослов Стефан Зеленковић и карловачки богослов Лука Зекић. За певницом су појали протонамесник Предраг Симић, парох у Босуту и Сремској Рачи, ђакон Марко Јелисавац из Сремске Митровице и Карловачки богослов Димитрије Николић.

Пред свршетак Свете Архијерејске Литургије, Преосвећени Епископ је благословио колач, жито и вино, које је ове године приложила кума Гордана Јевтић са породицом, а кумство за следећу годину је припало Верици Нешковић. Након Свете архијерејске Литургије у парохијском дому је спремљена трпеза љубави коју је лепо припремила породица оца Предрага Симића, старешине босутског храма и домаћина данашњег сабрања.

Благодаримо Богу и Светоме Јовану Крститељу што нас је сабрао данас у светоме храму у великом броју. Захваљујемо оцу Предрагу на гостољубивости и дивном заједништву.

Текст и фотографије: Димитрије Николић, ученик Карловачке богословије

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *