Златна медаља за Српско певачко друштво

Српско певачко друштво у Руми освојило је златну медаљу (96 бодова) на 20. Мајским музичким свечаностима, одржаним од 12. до 16. маја 2021. године у Бијељини, овог пута у онлајн формату. Друштво је наступило у категорији камерних мешовитих хорова и представило се са три композиције: “Ми смо деца неба” – српска духовна композиција у аранжману Душана Покрајчића, традиционална бугарска “Мари моме”, композитор Добри Христов и “Адиемус” Kарла Јенкинса.

Будући да је такмичење било у онлајн формату, самим тим конкуренција је била много већа, јер је олакшано учешће свим ансамблима широм света.

Тако су ове године наступили хорови из Пољске, Украјине, Бугарске, Словеније, Македоније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Србије…

“За нас ово представља заиста велики успех, с обзиром на то да смо успели да се изборимо са тако јаком конкуренцијом и покажемо се у најлепшем могућем светлу, а самим тим достојно представимо свој хор и место одакле долазимо. Надамо се да ће ускоро такмичења почети да се одржавају уживо, јер нам заиста фали тај осећај када смо на сцени, пред публиком. У тим тренуцима емоције се још лепше и верније преносе”, изјавила је диригенткиња румског хора Зорка Ухрик.

Српско певачко друштво започело је припреме за традиционални Ивандањски концерт, када ће 7. јула наступити заједно са Српским црквеним певачким  друштвом “Вера”.

Извор: Општина Рума

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *